De boeken van Müller


Vogels op de cm2 (maart 2017)

Ode aan de Nederlandse vogel. Een beeldschoon boek voor iedereen die van kunst houdt. Of van vogels. Of van postzegels.

266 postzegels uit 109 landen. Alle met een ‘Nederlandse’ vogel erop. Voorzien van actuele vogelinformatie van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Handig dus als je er eentje ziet vliegen. In de lucht of op een envelop.

Met inleidingen van kunstenaar/illustrator Siegfried Woldhek en Sovon-directeur Theo Verstrael.

Lees er toch meer over >>

 


Mussenlust
de huismus in 25 gedichten

Over de mus dus. 25 gedichten, waarvan er 7 speciaal voor deze bundel zijn geschreven. De bundel was onderdeel van de tentoonstelling Passé(r) domesticus – die als doel had het beestje terug in het straatbeeld te krijgen. Is dat gelukt? Volgens de laatste vogeltelling wel…

Met illustraties van Peter Vos en een voorwoord van Anton Korteweg.

Lees er toch meer over >>Mus
Natuur & cultuur van de huismus

Als je alles over de mus wilt weten, is dit boek een mus(t). Je komt alles te weten over waar ze vandaan komen (Afrika!) en hoe ze over de wereld verspreid raakten. Beroemde mussen hebben een eigen hoofdstuk – ken je ‘m nog: de Dominomus?

Samenstelling Peter Müller. Met bijdragen van Midas Dekkers en Peter Vos

Uitgegeven bij Tirion Natuur

Lees er toch meer over >>

 


EARTH WORKS
25 land-art locaties en hun coördinaten

Reisgids om met Google Earth naar de mooiste land-art af te reizen. Wereldwijd. Vanaf je bureautje thuis. Digitaal reizen dus.  Met duidelijke coördinaten om de weg niet kwijt te raken.

Lees er toch meer over >>

 


Een absolute mus
mussenwoorden in tekst en tekening

Sommige vogels schuilen niet alleen in heggen, maar ook in woorden. Neem nou de mus. Niemand die het doorhad, want dit beestje weet zich goed te vermommen in de taal. Een greep: Erasmus, muskiet, intimus, musical, muskus.

Dat vraagt om een boek – met verhalen en plaatjes, zodat je dat beestje direct herkent. In welke vermomming dan ook. En ja, dat is belangrijk.

Lees er toch meer over >>